Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer
close

Rezervatia Dunele Marine De La Agigea

Rezervatia Dunele Marine De La Agigea. Ioan borcea si adaposteste o flora si o. Staţiunea zoologică marină de la agigea a fost înfiinţată prin înaltul decret regal nr. Rezervaţia de plante „dunele marine de la agigea se află la sud de oraşul constanţa, la numai 4 kilometri de staţiunea eforie nord, fiind unica rezervaţie naturală ocupă o suprafaţă de 10,5 hectare, pe un platou mai înalt, la 50 de metri de mare, fiind unica rezervaţie de dune marine din românia. Ø rezervatia geologic si geomorfologice. Toamna în rezervația dunele marine de la agigea.

Rezervatia naturala dunele marine de la agigea. Ocupă o suprafaţă de 10,5 ha pe un platou mai înalt, la 50 m de mare. În aria protejată dunele marine de la agigea la ora actuală se află în implementare. Dunele de nisip de la agigea sunt protejate pentru a da o șansă de supraviețuire unei infinitezimale frânturi a biodiversității acestui tip de peisaj. Turistii care ajung in judet pot admira 346 de specii de plante vasculare.

Pdf The Strategy Regarding Conservation Of The Coastal Biodiversity Of Dobrogea Strategia Privind Conservarea Biodiversitii Costiere A Dobrogei
Pdf The Strategy Regarding Conservation Of The Coastal Biodiversity Of Dobrogea Strategia Privind Conservarea Biodiversitii Costiere A Dobrogei Source from : https://www.researchgate.net/publication/314082435_The_strategy_regarding_conservation_of_the_coastal_biodiversity_of_Dobrogea_Strategia_privind_conservarea_biodiversitii_costiere_a_Dobrogei
Rezervatia de dune marine agigea. Unica in romania, rezervatia dunele marine din agigea trebuie sa se afle pe harta turistica a fiecarui roman. Pontus euxinus, studii şi cercetări, complexul muzeal de ştiinţe ale naturii. În aria protejată dunele marine de la agigea la ora actuală se află în implementare. Aceasta arie protejata a fost infiintata in anul 1928 si astazi face parte din statiuniea biologica marina „prof.dr.

Beton, șoseaua litorală care desparte rezervația de apele marine.

Rezervaţia de plante de dune marine situată în aria protejată „dunele marine de la agigea este una dintre cele mai interesante rezervaţii ştiinţifice din europa în care se găsesc plante şi animale caracteristice dunelor de nisip. Dunele de nisip de la agigea sunt protejate pentru a da o șansă de supraviețuire unei infinitezimale frânturi a biodiversității acestui tip de peisaj. 1964 2007 se suprapune integral peste aria natural protejat de interes naional dunele marine de la agigea cod arie 2 366 i protejeaz habitatele. Autumn in the marine dunes reserve at agigea. Universitatea alexandru ioan cuza din iasi este castigatorul unui proiect de finantare europeana al carui beneficiar direct este o rezervatie naturala din agigea.

Dintre speciile dominante ale asociatiei, alyssum boryaeanum este o specie perena care pastreaza relativ constante limitele asociatiei, in timp ce secale sylvestre. Vulcanii noroiosi de la paclele mari si mici. Rezervatia naturala dunele marine de la agigea. Întinsă pe o suprafață de 25 de hectare, rezervația naturală se remarcă prin dunele de nisip fixate la sol de speciile vegetale. Dunele marine de la agigea alcătuiesc o arie protejată de interes național ce corespunde.

Rezervația De Dune Marine Din Agigea Din Constanța Planiada
Rezervația De Dune Marine Din Agigea Din Constanța Planiada Source from : https://planiada.ro/destinatii/constanta/rezervatia-de-dune-marine-din-agigea-238
Beton, șoseaua litorală care desparte rezervația de apele marine. Rezervația dunele marine de la agigea. Aici se găsește cuicușoara de nisip, alyssum posibilitate cazare: Localizarea rezervației pe harta țării. Portul agigea dunele litorale de la agigea reprezintă o rezervaţie floristică, situată lângă staţiunea zoologică marină «prof.i.borcea», la 50 m de marea neagră, în judeţul constanţa, având o suprafaţă de 25 ha.

În aria protejată dunele marine de la agigea la ora actuală se află în implementare.

Rezervaţia de plante de dune marine situată în aria protejată „dunele marine de la agigea este una dintre cele mai interesante rezervaţii ştiinţifice din europa în care se găsesc plante şi animale caracteristice dunelor de nisip. În acest context, rezervaţia de plante de dune marine, unică în europa, a rămas timp de peste 20 de ani în dr. În aria protejată dunele marine de la agigea la ora actuală se află în implementare. Zonarea speciilor alyssum borzeanum, convolvulus persicus si ephedra distachya. Rezervatia naturala dunele marine de la agigea.

Rezervatia dunele marine de la agigea este unica in tara noastra. Turistii care ajung in judet pot admira 346 de specii de plante vasculare. Întinsă pe o suprafață de 25 de hectare, rezervația naturală se remarcă prin dunele de nisip fixate la sol de speciile vegetale. Soluri podzolice din clasa spodosoluri. Categoria iv iucn (arie de management pentru habitat/specie).

Rezervația Dunele Marine De La Agigea
Rezervația Dunele Marine De La Agigea Source from : https://www.scribd.com/document/327683496/Rezerva%C8%9Bia-Dunele-marine-de-la-Agigea
Dintre speciile dominante ale asociatiei, alyssum boryaeanum este o specie perena care pastreaza relativ constante limitele asociatiei, in timp ce secale sylvestre. Ioan borcea si adaposteste o flora si o. Staţiunea zoologică marină de la agigea a fost înfiinţată prin înaltul decret regal nr. Dunele marine de la agigea. 44°05′18″n 28°38′33″e / 44.08833°n 28.64250°e.

Rezervația dunele marine de la agigea.

Soluri podzolice din clasa spodosoluri. Rezervatia dunele marine de la agigea reprezinta zona cu cea mai mare extindere a acestei asociatii vegetale din romania. Ioan borcea si adaposteste o flora si o. În prezent, dunele sunt fixate de vegetația instalată, dar există încă și zone de dune mobile și semimobile. Dintre speciile faunistice ce trăiesc aici merită amintite leul furnicilor (mymeleon formicarius), călugăriţa (mantis religiosa), vrabia.

La sud de oraul constana, n comuna agigea , fiind unica rezervaie de dune marine din romnia; dunele marine de la agigea. Toamna în rezervația dunele marine de la agigea.

Posting Komentar untuk "Rezervatia Dunele Marine De La Agigea"